follow us on facebook

? reMIXstudio

//www.areysl.com.cn/files/gimgs/th-146_a-void 02.jpg
1/5 installation geometry 裝置的幾何結構


a-void (ymx2) | 空·間

Year | 年份: 2014
Location | 地點: Beijing, China | 中國,北京
Status | 狀態: Completed | 建成

Type | 類型: installation | 裝置
Program | 功能: exhibition | 展覽
Size | 規模: 60 sqm | 60平米
Client | 業主: beijing dashilar investment limited | 北京大柵欄投資有限公司

Team | 團隊: Chen Chen (陳忱), Federico Ruberto, Nicola Saladino, Liu Dong (劉動), Aniruddha Mukherjee, Alessandro Basile

 
//www.areysl.com.cn/files/gimgs/th-146_a-void 01.jpg
2/5 installation zoom 裝置近景


reMIX has been working on the renovation of Yangmeizhu 2 since 2013. As a result of the difficult and time consuming negotiation with the neighbours, the implementation of the project was consistently delayed so the fully renovated residential unit that was supposed to be exhibited in the 2014 Beijing Design Week resulted in an empty skeleton awaiting construction.

由于與鄰居交涉的艱難和耗時,項目的實施一再拖延,這一原本應在2014年北京設計周期間完成改造的居住單元還僅僅只有一個空骨架,等待開工。

 
//www.areysl.com.cn/files/gimgs/th-146_a-void 07.jpg
3/5 installation details 裝置細部


In such conditions we decided to virtually reconstruct the future configuration of the building through a light installation of wireframe volumes. The different levels and the staircases that spiral around the main double-height space are rendered through the use of white rubber bands that glow in the semi-darkness of the room, only lit up by hidden UV lights.

在這種情況下,我們決定用一個線框組成體量的光裝置,虛擬地再造房屋的未來結構。白色橡皮筋僅在紫外燈照射下會發光,我們在封閉室內利用這一點,使得橡皮筋構成的不同的樓層和螺旋上升在兩層通高的空間中的樓梯發光。

 
//www.areysl.com.cn/files/gimgs/th-146_a-void 06.jpg
4/5 installation details 裝置細部


In the background one can still see the textures of the existing walls, eroded by time and humidity, creating an interesting dialogue between the past and the future of the building.

背景中僅能看到現存墻體的肌理,顯露時間和潮濕環境的烙印,營造了一個房屋的過去和未來之間的有趣對話。

 
//www.areysl.com.cn/files/gimgs/th-146_a-void 05.jpg
5/5 installation details 裝置細部